10+1 érv a kontaktlencse mellett (ha már unod a szemüveges létet)

Előre szeretném tisztázni, ez a cikk nem a szemüveg ellen szól, sem pedig azok ellen, akik szemüveget hordanak. Csupán megosztok pár indokot, hogy miért kedvelem jobban a kontaktlencsét, mint a szemüveget, és biztatom azokat, akik már fontolgatják a váltást, de még nem léptek az ügyben.

14923182_1143434045741225_960401707_o_edited

  1. Jobban látszik a szemed. Akár tetszik, akár nem, a szemüveg, még ha jól is áll, de csökkenti szemeid igéző báját. Ennek kiküszöbölésére léteznek remek sminkelési technikák, nekem  Viszkok Fruzsi videója tetszett a legjobban, de természetesen rengeteg változatot találhattok még a youtube-on.
  1. Önbizalmat ad. Van, akinek jól áll a szemüveg, ők akár divatból is hordják, de mások elátkozzák, hogy rosszul látnak. Én az utóbbi csoportba tartozom, sosem tudtam kibékülni a szemüveggel. Még ha választásnál tetszett is a keret, később már ráuntam, és nem éreztem magam jól benne. Persze aki szereti a szemüveget, nehogy eldobja a kontaktlencséért!
  1. Nem határolja le a perifériát. Aki szemüveges jól tudja, hogy nem tud csak a szeme sarkából ránézni valamire, hanem valamilyen szinten a fejét is fordítania kell, hogy megfigyelhesse az adott dolgot. Ráadásul, még ha nagy is a keret, alul-felül szintén belelóg a képbe a keret széle. Kontaktlencsénél ilyen fel sem merülhet, ugyanúgy tudsz nézelődni, mint az, aki nem visel semmit.
  1. Nem akadályozzák foltok, karcok a látásodat. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem mindig karcos lett a szemüvegem, akármennyire is vigyáztam rá, hogy a foltokról, amiket folyton törölgetni kell, már ne is beszéljünk.
  1. Alig észrevehető. Hacsak valaki nem közvetlenül figyeli a szemedet kontaktlencse után kutatva, észre sem fogja venni, hogy egy apró kis tárgy a szemedben segíti a látásodat.
  1. Nem párásodik be. Minden szemüveges ismeri az érzést, amikor a kinti mínuszból belép a meleg szobába, a szemüvegét vastag pára lepi be, és semmit nem lát. Ugyanez megeshet forró ital szürcsölgetése közben, vagy ha kinyitod a mosogatógépet, ami épp most végzett…
  1. Kényelmes, nem figyelmeztet egy folyton az orrodon és füleden csücsülő tárgy a gyenge látásodra.
  1. Nyáron nem izzad az orrodon. Nekem folytonos problémát okozott a negyven fokos kánikulában, hogy izzadt az orrnyergem a szemüveg alatt, és emiatt állandóan le akart csúszni.
  1. Hordhatsz napszemüveget is. Persze, vannak dioptriás napszemüvegek, ám azokat nem mindenki engedheti meg magának. Viszont, ha kontaktlencsét viselsz, ugyanúgy hordhatsz napszemüveget, mint bárki más.
  1. Gyengébb is elég belőle. Amikor elmentem kontaktlencsét csináltatni magamnak, természetesen megmérték a szemem állapotát. Kiderült, hogy majdnem egy fél dioptriát romlott a bal szemem, ami korábban ugyanolyan volt, mint a jobb. Azonban azt mondta az optikus, hogy mivel a lencse úgyis közelebb van a szememhez, mint a szemüveg, sőt érintkezik vele, emiatt nem kell belőle ugyanolyan erősségűt vásárolni.

+1. Változtathatod a szemed színét. Mindenféle színben kaphatóak lencsék a különböző üzletekben. Mókának is kitűnő, de természetesen huzamosabb időn keresztül is lehet pl kék helyett zöld a szemed. Sőt, akkor is kiváló, ha valaki heterokrómiában szenved (különböző színű a két szeme, mint Mila Kunisnak), és ezt szeretné megváltoztatni.

Remélem segítségül szolgáltam azoknak, akik eddig elmélkedtek azon, hogy érdemes-e kontaktlencsére váltani. A következő bejegyzésben tanácsokat fogok írni kontaktlencse-viseléshez.

Szép napot!

Reklámok

Szívesen olvasnám a véleményed, hozzászólásod. :)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s