Mit olvassak a téli szünetben?

Megérkezett a várva várt téli szünet. Lecsengett a karácsonyi rokonlátogatás, ajándékozás, úgyhogy végre itt van az idő, amit valóban pihenésre fordíthatunk. Hó híján a szánkózás és hógolyózás enyhén megvalósíthatatlan, így nincs is jobb időtöltés, mint bekucorodni egy izgalmas könyvvel és egy bögre gőzölgő itallal a fotel sarkába, és belemerülni a fantázia világába.

img_20161228_150846

Ajánlok pár könyvet, ha esetleg nincsen most semmi a várólistátokon. Nem mutatom be őket részletesen, csak néhány jellemző mondatot írok róluk kedvcsinálónak.

Kellemes időtöltést!

 1. Elif Shafak: Becsület
  covers_276359
  Kép forrása: moly.hu

  Jelen évek leghíresebb török írónőjének regénye, garantált siker. Témája a törököknél oly fontosnak tartott becsületgyilkosság. Egy anya, elvált férje, új udvarlója és az anya gyermekei, köztük az igen heves érzelmű fia. Egy regény tele családi titkokkal, sérelmekkel és fordulatokkal. Talán a kedvenc könyvem, sőt.


 2. John Steinbeck: Édentől keletreimg_20161228_150920Klasszikusnak mondható regényben egy számunkra nagyon régi kor története: 1900-as évek eleje, Kalifornia. Élethű képet kaphatunk a kor Amerikájáról, ami cseppet sem az álmok országa. Családi viszály, szerelem, gonoszság egy alapműnek tartható regényben. Dráma felsőfokon, több szálon futó cselekmény, fordulatok.

 3. Michael Morpurgo: Peaceful közlegényimg_20161228_150947Egyszerű, szívfacsaró, megható. Mindössze pár órás olvasmány, letisztult mondatokkal, de tele érzelemmel. Egy regény a testvéri szeretetről, odaadásról és bátorságról. Kitalált szereplők egy valós történetben az első világégés idején.

 4. John Hart: Elveszett reményimg_20161228_150958Egy krimi, egy szétszakadt, tönkrement család és egy rejtélyes gyilkosság. Ha szereted a váratlan fordulatokat, mindenképp érdemes kézbe venned.

 5. Peter S. Beagle: Az utolsó egyszarvúimg_20161228_151010Mese, csodaszép mese egy egyszarvúról, barátságról, szeretetről. Imádtam minden egyes szavát, Beagle gyönyörűen fogalmaz. Kicsit újra gyereknek érezheted magad, ahogy elvarázsol a fantáziájával.

 6. Erin Morgenstern: Éjszakai cirkuszimg_20161228_150906Varázslatos világ jelenik meg a könyv lapjain, de a kinézete is csodás. Egy életveszélyes játszma, titkok, rejtélyek és izgalom tetőfokon az olvasó számára. Mindenképp érdemes belelesni ebbe a világba, ahonnan majd ki sem akarsz lépni.

 7. Kristine Barnett: A szikraimg_20161228_150933Igaz történet egy autista kisfiúról és az édesanyjáról, aki soha nem adja fel. Szívet melengető olvasmány. Miután végeztél vele, nem tudsz ugyanolyan szemmel nézni az autistákra. Minden tiszteleted az anyáé lesz, aki tudott hinni és küzdeni. Ha érdekel a csodagyerek története, bátran vedd a kezedbe ezt a könyvet.

 8. George Orwell: Állatfarm
  covers_49163
  Kép forrása: moly.hu

  Vajon vannak, akik az egyenlők között is egyenlőbbek? Orwell ebben a regényben is a diktatúra kérdéseire keresi a választ, de hihetetlen mennyiségű metaforikus szarkazmussal. Klasszikus mű, mindenkinek el kell olvasnia.


 9. Alice Sebold: Komfortos mennyország
  covers_65770
  Kép forrása: moly.hu

  Egy meggyilkolt lány, aki a mennyből írja le, hogyan sikerül a családjának túllépnie a tragédián. Kellően naiv és egyszerű, de ugyanakkor szép és megható. (Zárójelben megjegyzem, hogy nekem némely vonala már túl sok volt, de mivel ez nem egy kritika, nem részletezem.) A szereplők emberiek, hibáznak és szeretnek. Elgondolkodtató olvasmány.


 10. Cecilia Ahern: Ui.: Szeretlek
  covers_3063
  Kép forrása: moly.hu

  Talán a legszebb romantikus regény, mindenféle csöpögős nyáladzás nélkül. Megríkat és megnevetett, együtt éled át Hollyval a férje után maradt gyász első évét. Milliószor felülmúlja a filmet, az írónő egyszerűen csodás.

 

Ez lett volna a téli szünetre való olvasmánylista, melyet az általam leginkább kedvelt könyvek tesznek ki. (Amelyikről saját fénykép van fenn, azokat szívesen kölcsön is adom:)

Megtisztelnétek, ha hozzászólásban megírnátok, hogy ti milyen könyveket olvastatok mostanában. Köszönöm 🙂

Kellemes téli szünetet kívánok Nektek, a vizsgázóknak pedig kitartást és sok szerencsét!

Üdv: Panni

 

 

Reklámok

Szívesen olvasnám a véleményed, hozzászólásod. :)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s