Tegyél a saját jókedvedért!

Megesett már Veled is, hogy rosszkedved volt, de a világért sem tudtál rájönni, hogy mitől? Ha esetleg huzamosabb ideig is elő szokott ez fordulni  Nálad, semmi ok az aggodalomra, tudsz rajta változtatni!

A rosszkedv adott, szóval csak ki kell találni, hogy mitől van. Na persze nem úgy, hogy leülsz és töröd a fejed naphosszat. Lehet, hogy így is ki tudsz sütni valamit, de sokkal egyszerűbb, ha mindennap fogalakozol vele egy percet. Egyetlen rövid percet, nem többet. Persze kitartás kell, hozzá, hogy ne add fel már három nap után. De a célod a jókedv, ez járjon a fejedben!

Most azt kérdezed, hogy mit is kell tenned, ugye?

A válasz: hangulatnaplót vezetni.

Ez nagyon sokféleképpen történhet, mindjárt el is magyarázom.

A módszer lényege annyi, hogy

  1. értékeled a napi hangulatodat
  2. végiggondolod mivel foglalkoztál aznap
  3. mindezt pedig rögzíted is valahol

Mire jó mindez?

Látod a hibát, látod, hogy mi tesz levertté, azaz az első lépés megvan a változás felé. (Tudom, a következő lépés a legnehezebb, de ha szeretnétek, arról is írok majd egy bejegyzést.)

Ha például az elmúlt hónapban baromi rossz kedved volt, akkor csak visszakeresed, hogy miket csináltál, és a látod, hogy dolgoztál az időd többségében, és fel sem tűnt, hogy nem kapcsolódtál ki már egy hónapja!!! De bármi más előfordulhat, ez csak egy egyszerű példa volt.

És akkor térjünk rá a módszerre:

  1. A hangulatodat osztályozhatod 1-5-ig terjedő skálán, vagy hangulatjelekkel is illusztrálhatod.
  2. Leírhatod címszavakban a napi tevékenységed, de akár le is rajzolhatod, vagy mondatba is foglalhatod, bár ez utóbbi már naplószerű, és nem fér bele a napi egy percbe.
  3. Az eszköz pedig bármi lehet, telefon, naptár, füzet.

Telefon

Van egy kitűnő alkalmazás, a Diary-Mood Tracker, amit ingyenesen le tudsz tölteni a Play Áruházból, de ha ez nem tetszik, van még jópár rajta kívül, csak én ezt ismerem.  A használata rendkívül egyszerű, 5 hangulatjel közül kell kiválasztanod azt, ami a napodra jellemző volt, majd kis ikonok közül rákattintani azokra, amiket aznap csináltál. Bármennyit kiválaszthatsz, törölhetsz is a listából, ha valamire nincs szükséged, és hozzá is adhatsz újakat. Tiszta luxus, mert minden este jelez is, ha még nem vittd be a napi hangulatod, és statisztikát is gyárt.

index
Kép forrása: apkthing.com

Naptár

Ha rendesen vezeted a határidőnaplót, akkor elvileg benne is vannak a napi teendőid, így csak a sarokba kell biggyesztened egy smiley-t vagy egy számot. Persze ezt nehezebb később kiértékelni, így ha gyűrűsnaptárad van, akkor be tudsz illeszteni egy új lapot ennek a vezetésére.

Füzet

Füzetben is valahogy úgy működik, mint a gyűrűs kalendáriumban, csak a kreativitásod szab határt. Érdemes böngészgetni Pinteresten mood log címszó alatt.

9d407e83d6c5d4678dbd1bf19b55b3fb
Kép forrása: Pinterest

 

Remélem tudtam segíteni. 🙂

Írjátok meg hozzászólásban, hogy Nektek mi válik be ha gödörben vagytok, és nem tudjátok, hogy kerültetek bele.

A bejegyzés ötletét támogatta a Vizsgaidőszak©
😀

Sok vidámságot,

Panni

 

Reklámok

Szívesen olvasnám a véleményed, hozzászólásod. :)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s