Ha egyedi ajándékot szeretnél, de nincs ötleted…

Nincs már olyan messze a karácsony, és ha vásárolni még nem is, de gondolkozni már nem korai elkezdeni a meglepetésekről, főleg ha valami frappáns, egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni valakinek. Viszont ha nincs még ötleted, a YOUnik-ot neked találták ki.


Lehetőségem nyílt rá, hogy kipróbáljam, hogyan is működik ez a szolgáltatás, és most leírom róla a véleményemet, plusz egy kis ajándékot is találsz a bejegyzés végén.

Mi is pontosan a YOUnik?

Egy kreatív csapat, akik segítenek kiválasztani az ajándékot, ha kitöltesz egy kérdőívet az ajándékozottról. A kérdőív kitöltése és a csekk befizetése után 3+1 ajándékötletet kapsz, amik közül Te választhatod ki a legmegfelelőbbet, és ha szeretnéd, az elintézését is átvállalják.

younik_verv2_4ok-1200x404

A szolgáltatás egy regisztrációt követően igénybe vehető. Ezután kell kitöltened a kérdőívet az ajándékozottról.

Hogy néz ki a kérdőív?

Először is meg kell adni egy kódot, ami alapján majd később is azonosítani tudod az ajándékozottat.

A kérdőívet egyébként pszichológusok állították össze, és a személyiségjegyeket próbálja feltárni, mert az alapján lehet a leginkább kitalálni, hogy minek örül az ember és mi fontos neki az életben.

 1. Kíváncsiak az ajándékozott nemére, életkorára, foglalkozására, és a vele való kapcsolatod közelségére és milyenségére. (pl. nagyon közeli barát, vagy rokoni, de nem álltok olyan közel egymáshoz)
 2. Fontos még kiválasztani, hogy mi az ajándékozás célja. (pl. nosztalgia, kapcsolat elmélyítése, inspirálás stb.)
 3. Talán az egyik legközpontibb jellegű kérdés az ajándékozott hobbija és kedvenc szabadidős tevékenységei.
 4. Ezen alapadatok megadása után képpárok közül választhatod ki, hogy mi jellemző arra, akit meg akarsz lepni.
 5. Ezután ellentétes tulajdonságok között húzódó skálán kell kiválasztani, hogy hol áll az illető. (pl. tevékeny-kényelmes, közönyös-kíváncsi, álmodozó-realista stb.)
 6. A következő oldalon egy metamorfózis teszt következik, ami annyiból áll, hogy kiválaszthatod, hogy a megajándékozni kívánt személy milyen állat, tárgy, természeti jelenség stb. lenne szívesen vagy szerinted mi passzol hozzá.
 7. Meg kell még adnod, hogy mennyi időt töltesz az illetővel formális és kötetlen keretek között, és mit szoktatok csinálni, és hogy hogyan fejezitek ki a szereteteteket egymás felé, pl. érintés, közösen eltöltött idő, erről itt olvashatsz nálam bővebben.
 8. A végén pedig el kell döntened, hogy több kisebb vagy egy nagyobb ajándékot szeret kapni, és hogy mit kaptál tőle egyszer, ami nagyon boldoggá tett.

Így leírva hosszúnak tűnik, de 10, legfeljebb 15 perc kitölteni az egészet.

Negatívumok

 • A képpárok és a kiválasztandó tulajdonságok nem igazodnak a személy előzőleg megadott életkorához és neméhez. Hiába jelölöm be, hogy férfi és 4 éves, ugyanazok a képek és tulajdonságok jelennek meg, mintha azt adom meg, hogy egy 23 éves lány.
 • Jóval az alkalom előtt kell kitölteni a kérdőívet, hogy időben el tudják küldeni Neked az ötleteket. Ők 35 napot írnak, hogy kitalálhassák a legeredetibb ötleteket, utánajárjanak, és még Neked is legyen időd a megvalósításra. Vagy épp nekik, ha rájuk bízod. Persze érthető, hiszen emberek dolgoznak rajta, és ez kreatív munka, de azért ritkán gondolunk egy szülinapi ajándékra több, mint egy hónappal előtte.
 • Nincs benne olyan választási lehetőség, hogy kézzel szeretnél ajándékot készíteni vagy mindenképp élményt szeretnél ajándékozni.

Pozitívumok

 • Mint már említettem, ha szeretnéd, el is intézik helyetted a megvalósítást.
 • Megadhatod, hogy mennyit szánnál rá.
 • Meg is változtathatod az ötletet, ha eszedbe jutott arról valami jobb.

Mennyire tetszettek nekem a javasolt ajándékötletek?

Rendkívül kidolgozott ajándékötleteket kaptam kézhez, linkekkel az üzletekhez, ahol be tudom szerezni a szükséges hozzávalókat.

A kérdőívet az egyik barátnőmről töltöttem ki, és szerintem tetszenének neki az ajándékok, de menjünk szép sorjában.


pexels-photo-264551.jpeg
Kép forrása: pexels.com

Az első ötlet üzenetekkel megtűzdelt cupcake volt. A kis kártyákra pedig a csapat szerint azt lehetne írni, hogy milyenek látom őt. Kicsit olyasmi, mint a kérdőívben kitöltött metamorfózis teszt, hogy milyen karakter lenne egy filmben, milyen természeti jelenség stb. Egy mellékelt noteszbe pedig leírhatom, hogy miért ő jut eszembe ezekről.

Kaptam linket a helyhez is, ahol meg tudom rendelni a süteményeket, de én biztos magam sütném meg őket.

Aranyos ötletnek tartom, de karácsonyi ajándékként nem hiszem, hogy hasznosítani fogom, inkább egyszerű kedveskedésnek, meglepetésnek  való.


pexels-photo-259955.jpeg
Kép forrása: pexels.com

 

A második ötlet nagyon tetszett, és jól el is találták, mert tavaly karácsonykor hasonlóval leptem meg őt. 🙂

Egyedi  “karácsony ízű” (ami az én szótáramban az almás-fahéjas) teafilterek kedves üzenetekkel egy aranyos dobozkában, amik elviselhetőbbé teszik a vizsgaidőszakot.


unnamed3
Kép forrása: pexels.com

A harmadik ötlet egy postán feladott személyes, kézzel írott levél minőségi levélpapíron. Jó ötletnek tartom, mert ma már senki nem ír szinte levelet. A YOUnik munkatársai szerint írjak a levélben az együtt töltött évekről fotókkal, rajzokkal kiegészítve. Ha ezt megcsinálom tuti, hogy nekünk ehhez minimum egy könyv kell, nem elég egy levélpapír. 😀


pexels-photo-373888.jpeg
Kép forrása: pexels.com

A +1 ajándékötlet pedig tényleg a legeredetibb, teljes mértékben elnyerte a tetszésem. Viszont ha most ezt ide leírom, egy darabig biztos nem tudom majd megvalósítani, mert emlékezni fog rá.

Az ötlet a következő: Válasszam ki a két kedvenc kávézóját, és mindkettőben vegyek neki egy-egy kávéra beváltható kupont, de akár el is készíthetem őket. Azonban az ötlet nem csupán ennyi! Kiválasztok egy közös fényképet rólunk vagy bármit, ami kellemes érzésekkel tölti el, kétfelé vágom, és a kávézókban a pultosokkal megbeszélem, hogy adják oda neki a kávé mellém, de akár el is rejthetem valahol, ahol észreveszi. A második helyen pedig még egy képkeretet is kap mellé, amibe összeillesztve beleteheti a képeket.

Mi az ajándékunk Neked a YOUnik-kal?

Egy kupon, amivel 10% kedvezményben részesülhetsz a szolgáltatás igénybevételekor. A dolgod csak annyi, hogy fizetéskor add meg a YOUNIKPANNI kuponkódot, ami egyszeri kedvezményes vásárlásra jogosít fel 2018. január 31-ig.

Nagyon fontos, hogy ha karácsonyi ajándékötletet szeretnél, akkor november 30. előtt add le a rendelésed!

Hogy tetszettek az ajándékok? 🙂

Kellemes karácsonyi készülődést kívánok előre is.

Panni

 

Reklámok

Szívesen olvasnám a véleményed, hozzászólásod. :)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s