Ropogós müzli néhány perc alatt

Már korábban megosztottam Instagramon egy videót, amiben házilag készített müzlit eszem. Azóta azonban ismét készítettem egy nagyobb adagot, ami sokkal finomabb is lett. Az öcsém pedig szintén kedvet kapott hozzá, és ő is sütött magának.

Ha Te is akarsz otthon készíteni egy finom és egészséges müzlit itt találod a receptet.

Amire szükséged lesz:

  • zabpehely (én nagy szeműből készítettem)
  • magvak (most csak kesudiót raktam bele, de múltkor volt benne földimogyoró is, szívem szerint pedig mandulával bolondítanám meg)
  • méz
  • fahéj, kókusz, gyömbér, szerecsendió, amit szeretnél

Így készítsd el:

  1. Melegítsd elő a sütőt 160-170 fokra, és egy nagy tepsit bélelj ki sütőpapírral.
  2. Egy nagy keverőtálba öntsd bele a zabpelyhet, és sorban keverd bele a fűszereket. Kókuszból elég sok kell, hogy érződjön az íze.
  3. Szórd bele a magvakat, és jól keverd el.
  4. Csurgass sok-sok mézet az egészre, ne sajnáld, ettől fog összetapadni, és így lesz majd igazán ropogós. A mézet nagyon jól keverd el, mindenhova jusson belőle.
  5. Kotord a müzlit a tepsibe, és egyenletesen oszlasd el benne, majd mehet s sütőbe, mennyiségtől függően 15-30 percre.
  6. Amikor megsült, tördeld össze kisebb darabokra, majd tedd befőttesüvegbe.

Processed with VSCO with m3 preset

Reggelente joghurttal vagy tejjel felöntve már fogyaszthatod is. Még különlegesebb, ha gyümölcsöt is teszel mellé.

Jó étvágyat!

Ha elkészítetted, írd meg milyen lett. 🙂

Panni

Reklámok

Szívesen olvasnám a véleményed, hozzászólásod. :)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s